הפחתת ארנונה – חמש נקודות

באווירת טרנטינו להלן 5 הנקודות שיעזרו לכם לפוצץ את תסכול הארנונה של העסק שלכם או בצורה עדינה יותר איך לפזר את הערפל

כללי

1) בדיקת צו הארנונה – צו הארנונה הוא אותו חוק שמגדיר את הקריטריונים לחיוב הנכס שלך. הצו מפורסם באתר אינטרנט של הרשות בו נמצא הנכס, כל שיש לעשות הוא לעבור על הצו ולהתאים בין השימוש להגדרות המופיעות בו.

לדוגמא: אם יש הגדרת מחסן בצו הארנונה ובנכס יש מחסן שסווג כעסק ….בום! כמובן שיש אתגרים בדרך כמו שאלת מהי הפעילות העיקרית, מה העיקר ומה טפל, אבל העיקרון פשוט, פשוט וקל להבינו מהצו. אגב, אם אין משהו מדויק, פשוט לפי ההיגיון – ללכת להגדרה הקרובה ביותר.

העניין לא מצריך הכשרה או הבנה מיוחדת פשוט לקרוא את ההגדרות, לקרוא את הכללים ולנסות להבין אילו חלקים רלוונטיים לנכס שלך.

2) בדיקת השטח– עזבו אתכם ממודד- חבל על הכסף! תעברו על ההגדרות בצו הארנונה שמגדירות מה שיטת המדידה, אילו שטחים מחויבים ואילו לא. לאחר מכן, קחו את תוכנית ההיתר, קחו סקיצה, קחו מטר לא משנה, העיקר שתקבלו מושג כללי.

במידה ומצאתם שיש פער גדול או כזה שלא עושה שכל אז כמובן שווה ונכון להכניס גורם מקצועי. רמז קטן (גדול) הבעיות על פי רוב בהגדרות השטח- מה יש לחייב ומה לא ולא במדידה עצמה וזאת למרות שגם במדידות יש לא מעט טעויות.

לדוגמא: יכול להיות שהמקלט אכן 250 מ"ר, אבל יכול גם להיות שמקלט כלל לא צריך להיכלל, כלומר מידת השטח אינו הקריטריון הרלוונטי כלל.

3) סיווג והגדרות שימוש – הארנונה נקבעת לפי השימוש שנעשה בנכס בפועל. כלומר, הקריטריון, אולי החשוב ביותר, בנוי על השאלה מה הסיווג המתאים ביותר בצו הארנונה שמתאר את השימוש שנעשה בנכס שלך. כאן ראו הוזהרתם, קל לאנוס את ההגדרות ולשכנע את עצמכם כי שימוש מסוים תואם יותר להגדרה אחרת ונוחה יותר מזאת שהרשות בחרה. אני ממליץ לגייס לצורך כך את ה"שכל הישר", אל תתחכמו, תהיו ישרים עם עצמכם ותנסו לשאול האם באמת אוכל לשכנע שמסעדה שמוכרת סלט ירקות היא אזור חקלאי או שזה באמת מוגזם.

על פי רוב אתם יודעים את התשובה לבד ואם אתם משוכנעים אחרת יש מספר דרכים לבחור:
א.  לנסות לשכנע את הרשות.
ב.  לקחת גורם מקצועי שיחזק אתכם ויחד תשכנעו את הרשות.
ג.  להמשיך לקלל ולא לעשות דבר.
ד.  פתרון אחר (מעבר לרשות אחרת לדוגמא).

4) כדאיות כלכלית – תחת סעיף זה אזהר ואציין בראש ובראשונה שכל שקל יקר וחשוב והשאלה אינה אם מזלזלים בו או לא כי התשובה ברורה והיא- לא! העניין שיש לשאול הוא מה העלות, מה המאמץ והמשאבים שידרשו כדי לתקן את הטעות, העוולה ובעיקר עבור איזה סכום. זכרו חיוב יתר של 30 מ"ר עלול להיות טורדני ומכעיס אבל הוצאה של טיפול של אלפי שקלים בטוח תכאב יותר.

5) לשאול ולאתגר את הרשות המקומית – מותר, צריך וחשוב להבין שמאוד לגיטימי לשאול ולברר. משהו בצו הארנונה לא ברור? משהו נראה לכם לא הגיוני? שמעתם ואתם לא בטוחים? קראתם והבנתם אחרת?… תרימו טלפון לפקיד/ת השומה ותשאלו, תבררו אפילו קומו וסעו לשם. אתם תופתעו לדעת שלעובדי הארנונה אין קרניים ולרשות אין תקציב לקלשונים והם אפילו ישמחו לסייע לכם.

המידע הבסיסי הזה יהווה נקודת התייחסות חזקה, הבנת ההוראות, המדיניות, הפגת חששות ויחד עם כלל הסעיפים עשויה לסתום את הגולל ולפתור את הבעיה ולכל הפחות להסיר את החשש ולפנות את האנרגיה לחסכון בחשמל, במים או פשוט להתעסק בעיקר עבודתכם.

וזהו, פשוט זהו… 5 נקודות שבדיקתן תארך במקרה הרע 20 דקות או 10 דקות לזריזים ויובילו אתכם להחלטה מה הצעד הבא.

מאחר ואת מרבית המידע העברתי אחטא, אפוא, במעט שיווק;

אנו, ריפאנד, מתמחים בהפחתת חיובי הארנונה לחברות ועסקים מזה 15 שנים, באמתחתנו הצלחות למגוון רב של עסקים וחברות בהיקפים ניכרים. אנחנו מכירים את הוראות החוק (לעיתים טוב יותר מפקידי הארנונה של הרשות עצמה), את הפרקטיקה השונה של כל רשות ורשות וכמובן מכירים היטב את השפה. אנחנו בעיות בחוק גם אם לכאורה זה החוק. כמו גם מגבלות ואיסורים שיש על הרשויות אבל תכל'ס אנו מוכרים 3 מוצרים ביחד או בנפרד:

1) זמן – אם הכל ברור אבל עדיין אין זמן, אנחנו שם בשבילך!
2) ידע וניסיון – לעיתים כמובן הבעיה מורכבת יותר, אנחנו נדע להוביל באופן מקצועי, יעיל ומוצלח.
3) שקט וביטחון – כל אחד והתמחותו, חשוב לנו שהלקוח ישקוד על עיקר עיסוקו ולא יהיה מוטרד.

אם הרגשת שהמידע שהעברנו אינו מספיק, מורכב מידי, אין לך זמן לעשות או שסתם רוצים מישהו שייתן לכם תשובה בטוחה וירגיע אתכם אנחנו כאן, צוות מיומן, אדיב, מקצועי. לא מפחדים לשתף במידע ומשוכנעים שתפקידינו להעניק ערך מוסף ולא את מה שקל לעשות לבד.

ריפאנד פועלת על בסיס שכר מותנה הצלחה כך שבמודל זה יש רק מה להרוויח.

לקבלת מידע נוסף ניתן לשלוח מייל ל – info@refund.co.il ונשוב אליך עם התייחסות.

אין במסמך זה כדי לתת המלצה משפטית והוא אינו תחליף ליעוץ. כמו כן, השירות ניתן לעסקים וחברות בלבד.

לחזרה לכל החומר המקצועי בנושא ארנונה לחץ כאן
לכתבה הקודמת לכתבה הבאה

המומחים שלנו מחכים לכם!

צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם

שלח פנייה